top of page
ABOUT WILLEMIJN
WP_09-03_Portret_Online_3.jpg

Vegan taarten en sweets voor iedereen!

'Taarten bakken was al een lange tijd mijn hobby dus toen ik zeven jaar geleden overstapte op een plantaardig dieet, wilde ik ook lekkere taarten blijven bakken en eten. Dit laatste bleek niet zo eenvoudig.

Dit bracht mij ertoe om voor mijn 30e verjaardag zelf een vegan taart te maken die ook mijn niet vegan vrienden en – familie lekker zouden vinden. Hierin lag in 2017 de start van Willem-Pie Bakery.

Nu, ruim vijf jaar later, heb ik een geweldig team dat me bij mijn missie ondersteunt. De wereld verandert. Meer en meer mensen kiezen voor een vegan levensstijl omdat ze zich bewust zijn van hoe hun voedselkeuze een rol speelt in de mate van dierenwelzijn, het milieu en in je persoonlijke gezondheid. Ik vind dat geweldig! We kunnen niet wachten om onze sweets naar een stad bij jou in de buurt te brengen. The sky is the limit!’

 

-- Willemijn van Wenum, founder Willem-Pie Bakery 

 

Schermafbeelding 2021-03-11 om 14.43.27.
ABOUT WILLEM-PIE BAKERY

Ons verhaal

Inmiddels biedt Willem-Pie Bakery exclusieve taarten, cakes en andere zoetigheden van hoge kwaliteit.  Smaak en kwaliteit staat bij ons voorop. Iedereen moet het lekker vinden, of je nou vegan bent of niet. Wij willen de wereld laten zien hoe lekker vegan eten kan zijn en het liefst zonder dat mensen doorhebben dat het vegan is. 

 

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken ligt onze focus aan verkoop aan horeca en retail. Zo leveren wij al een paar jaar wekelijks bananenbroden aan onder andere alle vestigingen van STACH Food en Bagels & Beans.

Horeca in heel Nederland kan onze taartjes bestellen via Sligro, van Eck Patisserie, Pons Koek en Bonbons. Rotterdam en omgeving kunnen de producten ook via Zegro bestellen.

 

Toen wij in 2018 een pop-up store, en later in 2019 onze permanente winkel openden, zagen wij echter ook de vraag vanuit consumenten. Ondanks dat onze focus niet op directe consumenten verkoop ligt, komen wij deze vraag nog steeds met liefde tegemoet. Daarom is ons winkeltje drie dagen per week (vrijdag, zaterdag en zondag) geopend en kunnen consumenten in heel Nederland onze sweets wekelijks thuis laten bezorgen via onze webshop.

Waar we voor staan

Vegan taart het nieuwe normaal maken

  • Wij gebruiken geen dierlijke ingrediënten en dragen dus niet bij aan dierenleed. Toch zijn onze producten minstens net zo lekker als de variant met dierlijke ingrediënten.

 

Duurzaamheid

  • Onze bananenbroden maken wij van restbananen. 

  • Wij verpakken zoveel mogelijk in biologisch afbreekbare verpakkingen.

  • 70% van onze ingrediënten zijn organisch / bio.

  • Wij gooien niets weg. Producten in de winkel die niet lang houdbaar meer zijn verkopen wij met korting in de Willem-Pie Pretpakketten (houd hiervoor onze instagram page in de gaten).

 

De ultieme smaakbeleving

Dit is voor ons het belangrijkste. Onze belangrijkste focus is het verrassen van mensen met unieke smaakcombinaties. We gebruiken alleen de beste ingrediënten! 

"Gezond"

Of eigenlijk: zo gezond mogelijk want taart is nooit echt gezond ;). Wij gebruiken geen transvetten en, waar het voor de smaak niet uitmaakt, gebruiken wij minder (geraffineerde) suikers en gluten. 

FRIENDS OF WILLEM-PIE

Vrienden van Willem-Pie

THE GREEN HAPPINESS

"Wat is er niet zo leuk aan Willem Pie Bakery? Zo geïnspireerd door haar achtergrondverhaal en ongelooflijk verliefd op al haar lekkernijen. Ze bewijst dat veganistische lekkernijen net zo lekker kunnen zijn als gewone lekkernijen. Wacht, zei ik '' net als ''? Ik bedoelde dat ze nog beter zijn! En ik vind het geweldig dat ze steeds nieuwe dingen probeert, dat ze anders zijn dan andere veganistische lekkernijen en dat ze niet alleen hemels gevuld zijn met kokosolie en noten. Dit is het nieuwe grote ding jongens! Waarom zou je geraffineerde suikers en dierlijke producten in je eten stoppen en je schuldig voelen na het eten ervan, als je dit kunt krijgen !? "

logo.png

- Tessa Moorman, oprichtster van The Green Happiness

TEAM WILLEM-PIE

Team Willem-Pie  

bottom of page