WP_09-03_Portret_Online_3.jpg

Vegan en vooral heel erg lekker!

'Toen ik 30 werd wilde ik natuurlijk de allerlekkerste verjaardagtaart. Omdat ik niet lang daarvoor was overgestapt op een vegan dieet, moest de taart naast lekker ook vegan zijn. Het beste wat ik kon vinden was een soort koek gemaakt van een combinatie van rauwe noten, dadels en hippe poedertjes. Niet vies maar zeker geen taart. 

 

Omdat ik zelf erg van taartenbakken houd, besloot ik mijn verjaardagstaart zelf te maken. Die dag in februari 2017 is Willem-Pie Bakery geboren. 

Nu, vier jaar later, heb ik een geweldig team dat me bij mijn missie ondersteunt. De wereld verandert. Meer en meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl omdat ze zich bewust zijn van hoe hun voedselkeuze een rol speelt in het milieu en in je persoonlijke gezondheid. Ik vind dat geweldig! We kunnen niet wachten om onze master pieces naar een stad bij jou in de buurt te brengen. The sky is the limit!'

 

-- Willemijn van Wenum, founder Willem-Pie Bakery 

 

Schermafbeelding 2021-03-11 om 14.43.27.
 

Ons verhaal

Inmiddels biedt Willem-Pie Bakery exclusieve taarten, cakes en andere zoetigheden van hoge kwaliteit.  Smaak en kwaliteit staat bij ons voorop. Iedereen moet het lekker vinden, of je nou vegan bent of niet. Wij willen de wereld laten zien hoe lekker vegan eten kan zijn en het liefst zonder dat mensen doorhebben dat het vegan is. 

 

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken ligt onze focus aan verkoop aan horeca en retail. Zo leveren wij al een paar jaar wekelijks bananenbroden aan onder andere alle vestigingen van STACH Food en Bagels & Beans, kan horeca in heel Nederland onze

taartjes bestellen via van Eck Patisserie en kunnen de baby varianten van sommige van onze loaf cakes besteld worden bij Crisp.

 

Toen wij in 2018 een pop-up store, en later in 2019 onze permanente winkel, openden zagen wij echter een groeiende vraag vanuit consumenten. Wij komen deze vraag natuurlijk met liefde tegemoet. Daarom is ons winkeltje is nu zeven dagen per week geopend en kunnen consumenten in bijna heel Nederland onze sweets tweewekelijks thuis laten bezorgen via onze webshop .

Waar we voor staan

Vegan taart het nieuwe normaal maken

  • Wij gebruiken geen dierlijke ingrediënten en dragen dus niet bij aan dierenleed. Toch zijn onze producten minstens net zo lekker als de variant met dierlijke ingrediënten.

 

Duurzaamheid

  • Onze bananenbroden maken wij van restbananen. 

  • Naast vegan is alles wat we maken palmolievrij.

  • Wij verpakken zoveel mogelijk in biologisch afbreekbare verpakkingen.

  • 70% van onze ingrediënten zijn organisch / bio.

  • Wij gooien niets weg. Producten in de winkel die niet lang houdbaar meer zijn verkopen wij met korting in de Willem-Pie Pretpakketten (houd hiervoor onze instagram page in de gaten).

 

De ultieme smaakbeleving

Dit is voor ons het belangrijkste. Onze belangrijkste focus is het verrassen van mensen met unieke smaakcombinaties. We gebruiken alleen de beste ingrediënten! 

"Gezond"

Of eigenlijk: zo gezond mogelijk want taart is nooit echt gezond ;). Wij gebruiken geen transvetten en, waar het voor de smaak niet uitmaakt, gebruiken wij minder (geraffineerde) suikers en gluten. 

 

Vrienden van Willem-Pie

THE GREEN HAPPINESS

"Wat is er niet zo leuk aan Willem Pie Bakery? Zo geïnspireerd door haar achtergrondverhaal en ongelooflijk verliefd op al haar lekkernijen. Ze bewijst dat veganistische lekkernijen net zo lekker kunnen zijn als gewone lekkernijen. Wacht, zei ik '' net als ''? Ik bedoelde dat ze nog beter zijn! En ik vind het geweldig dat ze steeds nieuwe dingen probeert, dat ze anders zijn dan andere veganistische lekkernijen en dat ze niet alleen hemels gevuld zijn met kokosolie en noten. Dit is het nieuwe grote ding jongens! Waarom zou je geraffineerde suikers en dierlijke producten in je eten stoppen en je schuldig voelen na het eten ervan, als je dit kunt krijgen !? "

logo.png

- Tessa Moorman, oprichtster van The Green Happiness

 

Team Willem-Pie