top of page
Zoeken

Dé vegan bakker van Amsterdam, verdriedubbelt slagkracht met nieuwe bakkerij en productiekeuken

Kwalitatief, smaakvol en plantaardig alternatief voor gebak nu breed verkrijgbaar


Op 25 november 2019 opende Willem-Pie Bakery haar 100% plantaardige bakkerij op het voormalige adres van Bakkerij Schouten in Amsterdam Slotervaart. Met deze grotere bakkerij en productiekeuken zet Willem-Pie de traditie van kwalitatief gebak voort, maar speelt zij tegelijkertijd in op de groeiende vraag naar plantaardige alternatieven.


Plantaardig gebak

Er is een groeiende behoefte aan plantaardige alternatieven, omdat de huidige manier van eten een enorme impact heeft op mens, dier en planeet. Hoewel veel mensen wel duurzamer en gezonder willen eten, willen zij liever niet inleveren op smaak en kwaliteit. Met haar 100% plantaardige en diervriendelijke taart verkleint Willem-Pie deze impact én laat zij zien dat smaakvol en vegan heel goed hand in hand kunnen gaan.


Het vaste assortiment van Willem-Pie bestaat onder andere uit bananenbrood, appelkruimeltaart, chocolade taart, tiramisu en roze koeken. Daarnaast maakt Willem-Pie ook ieder seizoen een aantal seizoenspecials speciaal voor horecagelegenheden.Een smaakvol alternatief

‘’Plantaardig gebak wordt veelal geassocieerd met gebak van dadels en noten. Wij vinden dat dit anders kan én moet. Daarom besteden we veel tijd, aandacht en vakmanschap aan het proces van receptontwikkeling, testen en creatie en doen we nooit concessies op het gebied van smaak en kwaliteit. Dat werpt zijn vruchten af’’, aldus Willemijn. Veelgehoorde reacties zijn: ‘‘je zou niet weten dat dit vegan is tenzij iemand het je zegt’’ en ‘’Willem-Pie laat zien dat plantaardig gebak net zo lekker, of zelfs lekkerder kan zijn dan ‘normaal’ gebak’’. Nu er zo’n smaakvol alternatief is, is Willem-Pie er dan ook van overtuigd dat consumenten in de nabije toekomst steeds vaker voor een vegan taartje zullen kiezen.


Proeftuin voor Business to Business

Met oog op de toenemende vraag naar plantaardige alternatieven is de bakkerij en productiekeuken een logische vervolgstap voor Willem-Pie. Hiermee verdriedubbelt Willem-Pie haar slagkracht om de verwachte groei aan te kunnen, en creëert zij een proeftuin waar zij B2B-partners kan laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vegan gebak. Willemijn zegt hierover: ‘’Met deze bakkerij zijn we klaar om de B2B-markt te veroveren. Nu we in Nederland voet aan de grond hebben gezet, willen wij ook de nummer één B2B-leverancier van vegan gebak worden in (Noord-)Europa’’. Dankzij deze ontwikkelingen groeit Willem-Pie uit haar start-up jasje om zo steeds meer mensen de mogelijkheid te bieden om hap voor hap een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid van onze planeet.


Praktische informatie

De nieuwe bakkerij van Willem-Pie is gevestigd op de Johan Huizingalaan 76 te Amsterdam en is geopend op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 16.30 en op zaterdag van 10.00 tot 16.30. Zowel consumenten als bedrijven zijn welkom om te komen proeven. Daarnaast staat het gebak van Willem-Pie op het menu bij diverse horecagelegenheden in Nederland. Zo is Willem-Pie’s bananenbrood onder andere verkrijgbaar bij alle vestigingen van Bagels & Beans en bij Stach in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Meer weten over Willem-Pie? Kijk op www.willem-pie.nl.

Comments


bottom of page